Inreda ditt perfekta kontor

Att hitta på aktiviteter tillsammans med kollegorna så som kick-off och AW eller liknande är trevligt och skapar mycket god stämning. Men hur trevligt detta än är så är den vardagliga miljön viktigare för ett mer långsiktigt välmående. Den vardagliga miljön är det som sker runt om kring oss när vi är på jobbet, där vi är och verkar allra mest. Det är därför av stor vikt att ha en tilltalande och rofylld arbetsplats. Med det sagt skall arbetsplatsen inte vara en lekplats där folk spelar playstation varierat med pingis hela dagarna. Men samtidigt blir väl ingen inspirerad utav stängda dörrar, grå väggar och färglös inredning. Här gäller det därför att hitta en bra kombination. Faktorer som färger, inredning, växter, belysning, miljö är därför väldigt viktig och kan göra mycket med helhetsintrycket både för de anställda men också för besökande. Nedan tar jag upp det som jag anser är viktigast att ha i åtanke när det kommer till kontor både hemma och i arbetslokaler.

Inredning för ditt kontor hemma

För att ha ditt kontor hemma krävs det varken att du bor stort eller har ett extra rum. Det enda som krävs är att du utnyttjar ytan på bästa sätt och har en röd tråd med resterande inredning i ditt hem.

När det kommer till stol bör du däremot inte ta den snyggaste utan den som är bäst för din rygg och kan fortsätta stötta dig efter långa dagar framför datorn. Du behöver inte välja den typiska datorstolen med hjul, för numera finns det stilsäkra men även riktigt bra stolar. En del på stolar med hjul som kan göra stor skillnad är just själva hjulen. Vanligtvis är hjulen tillverkade i vanlig svart plast som inte är det snyggaste, men det finns designhjul på marknaden som går att köpa eller specialbeställa.

Bilden visar ett par specialanpassade designhjul där hjulens nav designats som en apelsinskiva. Hur snyggt är det inte? Stolshjulen och små hjul går att pimpa både genom att byta ut navet med tryck och genom att sätta färg på platsdelarna. Profilera era stolshjul med företagets färger eller motiv så kommer kontoret få ett rejält lyft i inredningen.

Less is more när det kommer till saker du väljer att ha framme, investera därför i ordentlig förvaring som får plats med det mesta. Placerar du ditt skrivbord mot en vägg kan du ha en vacker tavla eller hyllor framför med inspirerande innehåll blandat med förvaring. Har du möjlighet att placera skrivbordet vid ett fönster är det givetvis till din fördel. I vilket fall som helst bör du investera i en bra ljuskälla med ett klart och ljust ljus. Det finns olika slags ljus som påverkar vår förmåga att koncentrera oss på olika sätt, det är därför av stor vikt att du väljer rätt ljus. Tänk att ditt hemmakontor skall inredas mysigt men ändå fylla dig med en massa inspiration.

Inredning för ditt kontorslandskap

Låt oss börja från början, bokstavligt talat. Vad möts man utav när man kliver in i kontorslandskapet? Man bör mötas utav ett bra första intryck i form utav något stilrent, mysigt, färgglatt och genomtänkt. Välj detta med omsorg eftersom detta kan sätta känslan på hela rummet, på kunder som besöker eller på de anställda som kliver i på jobbet en grå tisdag i februari. Då är inte exempelvis en anslagstavla bredvid sophanteringen jätteroligt att mötas utav.

På det traditionella kontoret pryds ofta väggarna av bokhyllor med pärmar i olika färger. Och det där med färg var ju bra, eller? Nja, här vill jag hellre råda dig till att hålla dig till en färg på pärmarna. Lätta upp bokhyllan med snygga boxar och askar. Addera även en liten växt eller två. I fönstret bör en stor växt få ta plats. En grön växt kommer rena luften samtidigt som den bidrar med liv och färg på kontoret. Ordning och reda på kontoret bidrar till ett bra inryck utifrån sett men även med ett lugn till ditt arbete och sinne.

Har ni ett öppet kontorslandskap eller om ditt skrivbord på något sätt syns för de flesta på kontoret tycker jag att det är av stor vikt att investera i bra förvaring. Här kan man ha fina boxar där man förvarar småpryttlar som man måste ha, men är otroligt fula. Tänk rum när det kommer till inredningen på ditt kontor, kontorslandskap eller likande. Placera hellre en grupp med växter tillsammans, bygg en tavelvägg istället för att placera ut dem med 5 meters mellanrum, det blir plottrigt.

Senast uppdaterad 2021-12-08 11:23