Inredning till din hall

Hallen är ett ofta bortglömt rum som man bara vill ta sig igenom för att ta sig vidare in i hemmet. Vad man då glömmer är att hallen är det rum som kan sätta känsla och prägel på hela rummet. Hallen får ofta oförtjänt lite uppmärksamhet, trots att det är det första man möts utav när man kliver in i hemmet. Jag vill därför bjuda dig på några enkla knep och inspiration på inredning och hur du kan piffa till en tråkig och likgiltig hall. I vissa fall kan det räcka med en tapet eller rätt belysning.

Förvaring

Bra förvaring i hallen är a och o både när det kommer till funktionalitet och harmoni i hallen. Att kunna gömma undan både jackor och allt annat man har på sig bidrar till en ordning och man kommer på detta sätt inte mötas av ett kaos vid första steget in i hallen.

Tapet i hallen

Våga ta ut svängarna med en inspirerande tapet. Fundera på vilket mottagande du och dina gäster vill ha och våga experimentera utifrån det. En tapet behöver inte kosta så mycket men är samtidigt en bra genväg till ett lyft i din hall.

Hallmattan bör vara väl utvald

En hallmatta kommer bona om rummet och ge en mer välkomnande känsla. Har du ett relativt avskalat hem och hall kan det verkligen pigga upp med en färgglad matta i din hall. Har du en långsmal hall kan du ta en matta i liknande form eller också så placerar du några runda små mattor efter varandra för att ta in lite mer liv i hallen. Mattor är i regel dyra om du vill ha en matta i bra kvalité som inte är gjord av massa kemikalier. Ett tips är att titta online där priserna ofta är bättre än i fysiska butiker. 

Hallmatta

Hyllor i hallen

Som jag nämnde tidigare är förvaring i hallen otroligt viktigt och väljer du att investera i detta kommer det både bidra med harmoni och mer ordning och reda. Låt familjen ha en varsin box eller låda där de kan lägga nycklar och andra småsaker som annars bara blir liggandes på bänken och ofta borttappade. Våga bygg hyllorna på höjden och placera saker ni inte använder varje dag högt upp.

Välj växter och hallampa med omsorg

En hallampa bör vara både stilren och ge mycket och bra ljus. Jag tycker att det är en bra idé att ha en taklampa och en liten bordslampa som man kan ta tänd på natten eller när gästerna kommer. En bordslampa bidrar ofta med en mysigare stämning till skillnad från det annars väldigt ljusa ljuset från taklampan, som man däremot vill ha på morgonen när man avgör vilka skor som passar bäst till dagens outfit.

Senast uppdaterad 2021-12-08 11:22