Inredning till ditt badrum

Eftersom badrummet ofta är hemmets minsta rum har detta länge blivit nedprioriterat och hamnat lite i skymundan. Lyckligtvis har detta med tiden förändrats till att det numera finns bloggar, tidningar och jobb som endast ägnar sig åt detta lilla rum (som inte alltid är så litet längre). Badrummet är numera till för njutning, här både börjar och avslutar du din dag och rummet har tagit allt större plats hos inredarna. Med det sagt kommer jag tyvärr inte bjuda på någon badrumsinspo där du får se duschar och kakel för X antal tusen kronor, eftersom det är en självklarhet att vilket badrum som helst helt ändrar skepnad efter att ha adderat något sådant. Jag vill hellre lyfta de små knepen som kan lyfta ditt badrum och ge det en ny känsla.

Växter

Jag vill börja med att belysa vikten av att ta in växter i ditt badrum. Detta i dubbel bemärkelse eftersom växterna är både trevliga för ögat men också bidrar till en fräschare och renare luft i ditt badrum. Välj en grön växt som inte är i desperat behov utav solljus. Vill du vara extra snäll mot dina växter kan du med fördel ställa ut växten i solljuset i fönstret en dag i veckan.

Rengör fogarna

Kanske är fogarna smutsiga eller också så har du helt enkelt tröttnat på färgen. I vilket fall som helst så måste du rengöra fogarna för att sen eventuellt måla dem. Kakelplattorna kommer träda fram och detta kan verkligen höja ett helt badrum. Det finns speciella färger för ändamålet och de går att köpa på de flesta kakelbutiker.

Dissa Ikea

Åk till en loppis och inhandla en spegel och addera på detta vis en massa karaktär till ditt badrum.

Har du fina textilier? Låt de synas!

Har du ont om förvaring? Lägg tid och energi på att vika dina handdukar fint och låt dem ligga framme. Hörde jag spa-feeling?

Små badrum… små knep

Kanske har du ett riktigt litet badrum och har därför inte plats med varken stora växter eller handdukar som ligger framme. Dekorera badrummet med din finaste parfymflaska, ta en snittblomma i en fin liten vas och gå till närmsta inredningsbutik och köp ett fint glas som tandborstarna kan stå i.

Senast uppdaterad 2019-05-09 13:38