Matta

Trendiga mattor

En vacker matta kan verkligen försköna ett hem och göra det både varmt och ombonat. Har du nylagda och snygga golv behöver du kanske inga mattor men annars kan en fin matta dölja dina fula golv på ett perfekt sätt. Har du bestämt dig för att köpa en ny matta bör du välja din matta med omsorg eftersom valet av matta ger det första intrycket av ett rum. Rätt matta i ett tomt och kalt rum ger en ombonad och mysig känsla och en matta förskönar inte bara rummet utan den är dessutom skön att gå på och dämpar också ljud på ett bra sätt.

Förnya ditt hem med en mönstrad matta

Hund mattaHar du ett vitt och avskalat rum hem kan du om du vågar förnya rummet med en djärvt mönstrad matta. Det finns idag många snyggt mönstrade mattor att välja mellan och de behöver inte vara så dyra men kan ändå se exklusiva ut. Eller varför inte införskaffa en antik matta på en auktion. Tänk på att när du ska välja vardagsrumsmatta bör den vara så stor att halva soffan och hela soffbordet får plats.  

Långhåriga mattor

Mönstrad mattaLånghåriga mattor som ryamattor är trendigt under 2017 men de rutmönstrade mattorna som varit på modet ett tag fortsätter att vara inne även i år. Så har du fallit för trenden med rutmönstrade och vävda mattorna från bland annat Marocko behöver du inte slänga ut dessa mattor ännu. Men nu vi ser lite lurvigare matt-varianter ta plats i heminredningen vilket innebär att ryamattan får ett uppsving igen. Men nu ska det helst vara den lite mer långhåriga varianten.

Marockanska Kelimmattor

Under de senaste åren har många inrett sina hem med de vackra Beni Ourain-mattorna som är en typ av marockanska kelim- och berber-mattor. Dessa mattor är riktiga skönheter och tillverkas av olika Berberstammar uppe i Atlasbergen där de lever av fåruppfödning. Dessa får producerar en utmärkt ull av högsta kvalitet och det är från denna ull som man tillverkar Beni Ourain-mattorna. Nu kan dessa få ge mer plats för de mer håriga ryamattorna.

Ryamattor

Man kunde redan i höstas se fler och fler varianter av de långhåriga ryamattorna och den trenden är riktigt het nu. Ryamattor var riktigt inne på 1960-talet och har du tur kan du kanske fynda en fin välgjord ryamatta på auktion. Det finns annars flera ställen som säljer fina ryor och hos Layereds kan du till exempel få tag på en mjuk och go rosa lurvig ryamatta. Hos Ikea hittar du flera olika varianter och färger av ryamattor med lång lugg.