Trägolv

Inredningstrender 2017

De flest som kommer att göra stora renoveringar i år kommer förmodligen att välja säkra kort som är bra för miljön och som håller länge. Man kommer alltså att tänka mer långsiktigt och det betyder också mindre risk att tröttna och att behöva byta ut. Annars är naturliga material som trä och gröna växter hett i år. Grönt är den stora modefärgen både i inredningen och i modet.

Trä årets hetaste material

Eftersom hållbarhet och närheten till naturen står i fokus i år så är det inte så konstigt att trä är årets hetaste material. Miljömedvetenheten gäller oss alla och när det gäller inredning bör man i år välja kvalitet som håller länge. Det gäller att ta reda på varifrån materialet är hämtat, hur och var tillverkningen går till och välja det som håller länge. Ska du byta golv i år så får det klassiska parkettgolvet ett uppsving och här gäller läggning på diagonalen och med bredare brädor. Mönstret får med fördel skifta i färg och ha naturliga variationer och skavanker. I år väljer vi möbler i mörkt trä, såsom ek, valnöt och mahogny men många tror också på att vi kommer att kombinera olika material och några av basmaterialen sägs vara bambu, rotting och kork.

Gröna växter

KaktusaTrenden med gröna växter inomhus håller i sig men förutom stora blad och snygga inomhusträd ska vi nu dekorera våra hem med slingrande klätterväxter som till exempel murgröna. Det är fortfarande trendigt att ha gröna växter som en del av inredningen och nu ska alla kunna klara av att sköta och njuta av sina växter. Så passa på att investera i tåliga växter som klarar av att stå i mörka hörn i rummet och som även överlever om du glömmer att vattna några gånger. Följande gröna växter är tåliga och klara att stå lite mörkare, garderobsblomma, elefantöra, monstera, paradisträd och kaktus.

Färgtrender 2017

Det verkar som om pastellfärgernas tid är förbi för under 2017 kommer vi istället fokusera på lite mörkare färger. Vi sneglar på lite mer exklusiva färger som både är skarpa, mörka och dekadenta. Grönt kommer att blir en riktigt stor färg under 2017 och Greenery är också Årets Färg 2017, som vi skrev om i en tidigare artikel. Grått i alla nyanser har det synts mycket av i inredningen under de senaste åren och det kommer det även att göra i fortsättningen. Men vi kommer också att få se en del bruna, gråbruna och jordfärgade nyanser. Vi kommer dessutom att få se olika typer av mönstrade tapeter, speciellt på fondväggar. Det dyker upp fler och fler tapeter som har stora, naturinspirerande mönster.

Belysning

LampaVem har inte inrett med naken glödlampa i svart sladd under 2016 men nu börjar vi tröttna på den här belysningstrenden och vi vill ha mer arbetade armaturer igen. Under 2017 lutar trenden mer åt lampor som blir mer som skulpturer i rummet och här blir det lättare att ta ut svängarna utan att tröttna. Har ni några åsikter om vad som kommer att bli årets inredningstrender så får ni gärna skriva en kommentar nedan.