Palm

Grönt är årets inredningsfärg 2017

Pantone har som vanligt utsett årets färg och som år 2017 är den gul-gröna färgen Greenery Pantone 15-0343. Den här fräscha, krispiga gröna färgen förknippar vi med början på något nytt och vad är inte bättre så här i början av det nya året än att få in lite gröna färgklickar i hemmet. Nya friska gröna växter tillsammans med enstaka andra gröna detaljer i inredningen piggar upp ditt hem direkt och ger en härlig försmak av våren.

Greenery

Den nya gröna färgen har en uppfriskande och vitaliserande nyans och grönt symboliserar nystart. Greenery är en fräsch och kryddig gul-grön färgnyans som får oss att tänka på de första vårdagarna då naturens grönska återvänder och förnyas. Vi får en känsla av blomstrande lövverk och lummig natur och Greenerys gröna signaler gör att vi vill ta ett djupt andetag och fylla lungorna med syre som får oss att känna oss uppiggade. Grönt är naturens egna naturliga färg och ju mer nedstämda vi människor känner oss i det moderna stressiga livet, desto större behov får vi efter naturens skönhet. Greenery signalerar också renare miljö och mat som ju ligger i tiden.

Greenery i inredningen

Greenery är ett naturligt färgval av Pantone, som varje år utser en speciell färg som kommer att dominera både inom heminredning, design och mode. Den valda gröna färgen tillhör en färgfamilj som vi kommer att få se mycket av under de kommande åren och vi får faktiskt gå ända tillbaka till 70-talet för att se en färg som slagit igenom så stort. Den gröna färgen gör alltså come-back efter 40 år och du kommer att få se Greenery på både möbler, mode, design, skönhet och förpackningar.

Pigga upp hemmet med gröna detaljer

GreeneryNär våren är på gång vill vi gärna förnya våra hem och varför inte pigga upp där hemma med några härliga detaljer i den nya trendiga färgen Greenery. Är du lite vågad slår du till med den härligt gröna fåtöljen Ebba från Mio som har skön komfort och blir ett riktigt vårtecken i ditt hem. Ett vanligt sätt att förnya sitt hem är så klart med kuddar och plädar och ett par nya gröna kuddar piggar upp i vilken soffhörna som helst. Fyll sedan på med massor med gröna sköna växter så är du redo att välkomna våren.

Gröna växter

Trenden med gröna växter håller i sig och det är en självklar del av inredning våren 2017. Möblera med trendigt gröna bladväxter och låt dem tillföra liv i ditt hem, du förändrar lätt ett helt rum med gröna blad. Monstera är en av dessa populära gröna växter som med sina stora dekorativa blad ger en behaglig känsla till rummet. Monsteran är lättskött och kan bli riktigt stor och gammal och det bästa är att den trivs även en bit in i rummet.

Växter som förbättrar din hemmiljö

Andra gröna växter gör hemmiljön både trevlig och mer ombonad och hjälper dessutom till att rena luften. Gröna växter med stora blad toppar listan över de krukväxter som är bästa på att fånga skadliga partiklar. Dessa växter är följande, ampellilja, svärmors tunga, bräken, murgröna, fikus, prickblad, fredskalla och gullranka.