Grå väggar

Grått istället för vitt

Den vita inredningstrenden har hållit i sig väldigt länge och fortfarande vill vi ha ljusa och fräscha hem men nu väljer den som vill vara trendig grått i stället för vitt. Många skapar hem i olika grå nyanser och det finns ett antal olika grå färger att välja mellan. Grått är en lugn och behaglig färg och den binder samman inredningen på ett alldeles utmärkt sätt och man kan skapa olika stämningar beroende på vilken grå nyans man väljer. Är du ute efter en mer ombonad känsla ska du välja en mörkare grå nyans. Många väljer en grå färg som stöter åt grönt eller blått men det är de riktigt matta färgerna som är mest trendiga. En grå färg är en bra bas och kan framhäva men även lugna ned mer färgglada möbler och textilier. Grått är en perfekt neutral och som är ett mellanting mellan vitt och svart. Att mixa grått och rosa är en populär trend under 2017, vilket ger inredningen en lite ljusare känsla utan att du äventyrar värmen och komforten.

Gråa väggar och grå golv

Grå soffaFrån gråa väggar till gråa golv, ja den här naturliga och känsliga färgen är här för att stanna och varför? För att det gör att vardagsrummet ser mer sofistikerat ut och att sovrummet känns vuxet och överdådigt. Ljusa färger poppar upp ur bakgrunden från en grå soffa och bleka färger lyser upp när de mixas in i den gråa bakgrunden. För en mer skandinaviska känsla välj en grå färg med kallare blå toner i som ger en isig beröring och som fungerar bra tillsammans med vitt och bleka trämaterial.

Gillar du boho-stilen, välj då en varmare grå färg där det ingår rött pigment, då kommer dina gula kuddar, ljusrosa detaljer och mönster at framhävas lite mer. Grått är en livfull, lyxig och mångsidig färg.

Grått kök

Grått kökFrån att alla kök skulle vara vita har det nu blivit inne med gråa köksluckor och det är lika hållbart som ett klassiskt vitt kök. Ett grått kök känns beständigt, elegant och klassiskt och ett kök man aldrig tröttnar på. Med en grå färgskala i köket är det enkelt att variera och förändra accentfärgerna när man vill och grått är dessutom lätt att kombinera med andra färger och material. Det finns dessutom en praktisk detalj med gråa luckor och det är att damm och repor inte syns lika tydligt som på vitt.

Gråa detaljer

Hos Ikea hittar vi en intressant och tillfällig grå inredningskollektion som fått namnen KRYDDAD och som är ett samarbete mellan IKEA designern Sarah Fager och hantverkare i Indien. I den här kollektionen finns det handbroderade och handvävda inredningsdetaljer i bomull och i förnybar bananfiber. Alla detaljerna kommer i en olika vackra gråskalor och här finns härliga sittkuddar, golvkuddar, stolsdynor, tabletter, kuddfodral samt lådor med lock och fat.